خوشبخت، کسی است که به یکی از این دو چیز دسترسی دارد یا کتاب های خوب یا دوستانی که اهل کتاب باشند “ویکتور هوگو”

NovelLibrary: A Place for Fantasy

جان رونالد روئل تالکین نویسنده، شاعر، زبان‌شناس و استاد دانشگاه بریتانیایی بود که به خاطر آثار خیال‌پردازی حماسی‌اش شناخته می‌شود. از معروف‌ترین کتاب‌های او می‌توان به هابیت، ارباب حلقه‌ها و سیلماریلیون اشاره کرد. او از سال ۱۹۲۵ تا ۱۹۵۹، استاد زبان‌شناسی تاریخی در دانشگاه آکسفورد بود. تالکین، علاوه بر کتاب‌های یادشده، که معروف‌تر و شناخته‌شده‌تر هستند، آثار داستانیِ دیگری به نام‌های ماجراهای تام بامبادیل و می‌رود راه پیوسته تا آن سو، فرزندان هورین، که عمدتاً پس از مرگش منتشر شدند، در مورد موضوعی که آن‌ها را رشته‌افسانه می‌نامید و در اصل یک اسطوره‌شناسی خیالی برای گذشته دور زمین است، نوشته‌است. او علاقه وافری به ساختن زبان‌های علمی یا فراساخته داشت. از آثار این نویسنده می توان به کتاب هابیت و سه گانه ارباب حلقه ها و سیلماریون اشاره کرد

کلایو استیپلز لوئیس (سی. اس. لوئیس) نویسنده و منتقد و پژوهشگر ادبی در ۲۹ نوامبر ۱۸۹۸ میلادی در ایرلند شمالی به دنیا آمد. در کودکی مادرش از دست داد. در جنگ جهانی اول زخمی شد و پس از پایان جنگ از دانشگاه فارغ التحصیل گردید و در سمت استاد زبان و ادبیات انگلیسی در دانشگاه های آکسفورد و کمبریج به تدریس پرداخت. نخستین اثرش را به نام دیمر در سال ۱۹۲۶ منتشر کرد که داستانی است منظوم و آرمان گرا و سرشار از طنز بود. لوئیس دو زندگی نامه ی خودنوشت به نگارش درآورد و کتاب هایی را نیز برای کودکان نوشت. عمده شهرت لوئیس به خاطر نگارش مجموعه رمان سرگذشت نارنیا است. این مجموعه شامل ۷ کتاب مستقل است که در سبک خیال پردازی و برای مخاطب کودک و نوجوان نوشته شده است. داستان های این کتاب بارها دستمایه ساخت فیلم و کارتون شده است. این مجموعه یکی از آثار کلاسیک ادبیات انگلیس محسوب می شود. آخرین کتاب این مجموعه در سال ۱۹۵۷ برنده ی جایزه ی ادبی کارنگی شد. لوئیس در ۲۲ نوامبر سال ۱۹۶۳ در شهر آکسفورد انگلستان درگذشت

جیمز آگوستین آلویسیوس جویس نویسنده ایرلندی که گروهی رمان اولیس وی را بزرگ‌ترین رمان سده بیستم خوانده‌اند. (این کتاب که سومین اثر جیمز جویس است در سال ۱۹۲۲ در پاریس منتشر شد) تمام آثارش را نه به زبان مادری که به زبان انگلیسی می‌نوشت. اولین اثرش دوبلینی‌ها مجموعه داستان‌های کوتاهی است درباره دوبلین و مردمش که گاهی آن را داستانی بلند و با درون‌مایه‌ای یگانه تلقی می‌کنند. او همراه ویرجینیا وولف از اولین کسانی بودند که به شیوه جریان سیال ذهن می‌نوشتند. وی به ۱۳ زبان آشنایی داشت و دست کم به ایتالیایی و فرانسه مسلط بود.

شکی نیست که آرتورکنان دویل، از معروف‌ترین نویسنده‌گان ادبیات پولیسی و قهرمان آثار او شرلوک هلمز نیز یکی از معروف‎ترین مخلوقات ادبی جهان محسوب می‎شود. در نزد فارسی‌زبانان نیز شرلوک هلمز در کنار هرکول پوارو و خانم مارپل به ترتیب معروف‎ترین چهره‌های برآمده از دنیای ادبیات محسوب می‎شوند. این شهرت از یک‌سو مدیون قدمت، گسترده‌گی و استمرار ترجمه این آثار به زبان فارسی‎ست و از دیگرسو، نمایش فیلم‌ها و سریال‌های گوناگونی که بر اساس داستان‌های آن‌ها ساخته شده است. بی‎اغماض نمی‌توان منکر نقش اهمیت و جذابیتِ آثار کنان دیل در شکل‌گیری این‎ گونه به عنوان یکی از محبوب‎ترین گونه‎های ادبی، شد. تور کانن دویل، نویسنده انگلیسی، به جهت خلق شخصیت داستانی شرلوک هولمز از شهرتی افسانه‌یی در عالم ادبیات برخوردار است. شخصیت شرلوک هولمز مظهر استدلال و منطق قوی و تندوتیز به شمار می‌رود. این درحالی‌ست که خود دویل فاقد وجوه استدلالی و منطقی در شخصیتش بوده است. او بارها و بارها اعلام کرده بود که به فرشته‌ها و پری‌ها باور دارد و هم‌چنین فلسفه را تا بدان‌جا می‌پذیرد که توام با سر و راز باشد. داستان‌های شرلوک هولمز تاکنون به ۵۰ زبان ترجمه شده و مردمان بسیاری در تیاتر، سینما، مجموعه‌های تلویزیونی، نمایش‌های رادیویی، موزیکال، کاریکاتورها، کتاب‌های کمیک و آگهی‌ها او را مشاهده کرده‌اند.

فرانتس کافکا نویسنده‌ی مشهور آلمانی متولد سال 1883 در شهر پراگ جمهوری چک است. فرانتس کافکا در ایران بیشتر برای نوشتارهای پوچ‌گرایانه و گاه اگزیستانسیالیستی شناخته می‌شود. یکی دیگر از دلایل شهرت او در ایران تاثیرگذاری او بر نویسندگان ایرانی مانند صادق هدایت بوده است. فرانتس کافکا در سوم ژانویه سال 1883 یک خانواده‌ی آلمانی‌زبان در شهر پراگ جمهوری چک به دنیا آمد. او او بدون شک بزرگترین نویسنده جمهوری چک است که کتاب‌هایش تاثیر به سزایی در ادبیات غرب داشته است. فرانتس در خانواده‌ای یهودی به دنیا آمد و بزرگترین فرزند خانواده بود. پدری مستبد و مادر متعصبش محیط رعب انگیزی در خانواده برای او به وجود آورده بودند. کافکا از کودکی همیشه ترسی از پدر مقتدر و سنگدل‌اش داشت که این ترس همیشه با او بود و خودش آن را دلیلی بر ناقص شدن شخصیتش می‌داند.

کافکا از بیماری‌های متعددی مثل افسردگی حاد و اضطراب رنج می‌برد و در نهایت نیز با پیشرفت بیماری سل، در 40 سالگی از دنیا رفت. تقریبا تمامی رمان‌های او نیمه تمام ماندند و تنها داستان بلند او که به انتها رسید «مسخ» است. کافکا پیش از مرگش از دوست نزدیکش «ماکس برود» درخواست کرد تا تمام آثار او را بسوزاند اما خوشبختانه ماکس این کار را نکرد و کتاب‌های او را به جهانیان هدیه داد. «برود» تلاش‌های بسیاری انجام داد تا تکه‌های پراکنده نوشته‌های کافکا را درکنار یکدیگر قرار دهد و داستان‌های کتاب را به کامل‌ترین شکل ممکن ارائه کند.

ارنست همینگوی در سال ۱۸۹۹ در اوك پارك بیرون شیگاگو دیده به جهان گشود .پدرش پزشك و مادرش خانه دار و سخت پابند مذهب بود. ارنست میان شش فرزند دومین پسر خانواده بود. مطالبی كه خودش در مورد زندگی نامش نوشته می گوید : پدر و مادرم به طور كلی باهم هیچ توافق اخلاقی نداشتند و از این لحاظ خانواده ما و به خصوص من دچار گرفتاری و ناراحتی بودیم. مادرش علاقه مند بود كه پسرش اهل كلیسا و خواننده سرور های مذهبی باشد اما پدرش به ماهیگیری علاقه مند بود . چوب و تور ماهیگیری به دستش میداد تا تمرین ماهیگیری كند. ارنست همینگوی ده ساله بود كه با تفنگ و اصول شكار آشنا شد. هنگامی كه پا به مدرسه گذاشت احساس كرد كه به ادبیات بیش تر از درسهای دیگرعلاقه مند است خود در این باره می گوید : از قیافه و از بیان آموزگار ادبیاتم خوشم می آمد . احساس میكردم چیزی در من هست كه او در قالب ادبیات و شعرهایی كه میخواند خوب بازگو می كند. اما این كشش را نسبت به درس های دیگرم آنچنان نداشتم.

آنتوان دو سنت اگزوپری نویسنده و خلبان زبده‌ی نیروی هوایی فرانسه در 29 ژوئن سال1900 در شهر لیون به دنیا آمد. او در چهار سالگی پدرش را از دست داد و مادرش به تنهایی سرپرستی او و دیگر خواهر و برادرنش را به عهده گرفت. او در سال 1914 برای ادامه‌ی تحصیل به سوئیس رفت. استعداد نویسندگی اگزوپری از همان دوران تحصیل در دبستان توجه معلمان را به خود جلب کرد و از جانب آنها بارها مورد تشویق قرار گرفت. او در سال 1919 به مدرسه هنرهای زیبای پاریس رفت و رشته‌ی معماری را برای ادامه تحصیل انتخاب نمود. اگزوپری ابتدا قصد داشت به نیروی دریایی فرانسه بپیوندند اما موفق نشد. او شانس خود را در نیروی هوایی امتحان کرد و در سال 1921 به عنوان مکانیک در این نهاد مشغول به کار شد. اگزوپری در طول دو سال خدمت در نیروی هوایی، فنون خلبانی آموخت و به یکی از خلبانان زبردست ارتش فرانسه بدل شد. او به اصرار یکی از فرماندهان خود به استخدام دائمی ارتش فرانسه درآمد. تصمیم اگزوپری برای خدمت دائمی در ارتش مسیر نویسندگی را برای او هموار کرد. او در قامت خلبان به کشورهای مختلفی سفر کرد و تعامل با ملل مختلف و  طبیعت و فرهنگ متفاوت آنها تجربیات نابی را برای او رقم زد. به شکلی که می‌توان رد پای تجربیات او را در کتاب‌های مختلف اگزوپری مشاهده کرد. در این رابطه می‌توان به کتاب «پیک جنوب» اشاره کرد. اگزوپری برای انجام یک ماموریت سیاسی به مراکش سفر کرد و مدتی را با قبایل صحرانشین این کشور گذراند. او پس از بازگشت از مراکش نگارش کتاب «پیک جنوب» را آغاز نمود. اگزوپری پیش از انتشار این کتاب، نویسندگی را به طور جدی دنبال نمی‌کرد. اما پس امضای قرارداد با یک ناشر سرشناس در پاریس به نویسندگی توجه ویژه‌ای نشان داد. دو کتاب دیگر او با نام‌های «زمین انسان‌ها» و «پرواز شبانه» حاصل ماموریت او به آمریکای جنوبی است. کتاب «پرواز شبانه» با مقدمه‌ای از آندره ژید و در ستایش فضایل اخلاقی مانند صداقت و شجاعت در سال 1931 منتشر شد و شهرت زیادی برای او به همراه آورد. کتاب «زمین انسان‌ها» نیز داستان سانحه‌ی هوایی است که در سال 1935 برای اگزوپری اتفاق افتاد و از آن جان سالم به در برد. او تجربه‌ی هیجان انگیز خود را در سال 1938 به رشته تحریر درآورد. این کتاب از سوی فرهنگستان فرانسه منتخب دریافت جایزه ملی کتاب شد.

شکی نیست که آرتورکنان دویل، از معروف‌ترین نویسنده‌گان ادبیات پولیسی و قهرمان آثار او شرلوک هلمز نیز یکی از معروفترین مخلوقات ادبی جهان محسوب میشود. در نزد فارسی‌زبانان نیز شرلوک هلمز در کنار هرکول پوارو و خانم مارپل به ترتیب معروفترین چهره‌های برآمده از دنیای ادبیات محسوب میشوند. این شهرت از یک‌سو مدیون قدمت، گسترده‌گی و استمرار ترجمه این آثار به زبان فارسیست و از دیگرسو، نمایش فیلم‌ها و سریال‌های گوناگونی که بر اساس داستان‌های آن‌ها ساخته شده است. بیاغماض نمی‌توان منکر نقش اهمیت و جذابیتِ آثار کنان دیل در شکل‌گیری این گونه به عنوان یکی از محبوبترین گونههای ادبی، شد. تور کانن دویل، نویسنده انگلیسی، به جهت خلق شخصیت داستانی شرلوک هولمز از شهرتی افسانه‌یی در عالم ادبیات برخوردار است. شخصیت شرلوک هولمز مظهر استدلال و منطق قوی و تندوتیز به شمار می‌رود. این درحالی‌ست که خود دویل فاقد وجوه استدلالی و منطقی در شخصیتش بوده است. او بارها و بارها اعلام کرده بود که به فرشته‌ها و پری‌ها باور دارد و هم‌چنین فلسفه را تا بدان‌جا می‌پذیرد که توام با سر و راز باشد. داستان‌های شرلوک هولمز تاکنون به ۵۰ زبان ترجمه شده و مردمان بسیاری در تیاتر، سینما، مجموعه‌های تلویزیونی، نمایش‌های رادیویی، موزیکال، کاریکاتورها، کتاب‌های کمیک و آگهی‌ها او را مشاهده کرده‌اند.

Post Views: 1,547